Viranomaisilta kehuja terveysturvallisesti toteutetuista markkinoista

Tapahtumavastaava Ari Kallas Tori- ja markkinakaupan palvelukeskuksesta on todella tyytyväinen Kansainvälisten & Suomalaisten Suurmarkkinoiden sisältöön ja ulkoiseen ilmeeseen. Lukuisten eri maiden ja maakuntien liput liehuvat iloisesti ja kansa täyttää markkina-alueen leveät käytävät. Joka paikassa on mitä erilaisimpia ruokaherkkuja. Kreikkalaisesta gyros -paikasta tulee ihana tuoksu, jättikokoinen saksalainen hiiligrilli tarjoilee mahtavia bratwursteja. Itävaltalainen Gerhard leipoo koko ajan lisää suussa sulavan hyviä bretzeleitä ja strudeleita. Italialaiset myyjät ”huutelevat” Mamma Mia, mitkä markkinat. Leenan lettukahvilassa väki viihtyy. Käsityöläiset esittelevät ylpeänä töitään. Taidemetallin upeat metallipatsaat, taidemaalarit ja käsityöläiset saavat ihmiset pysähtymään ja parhaassa tapauksessa pääsee seuraamaan taiteilijan itsensä työnäytöstä. Hätkähdyttävän upea on myös jättikokoinen hollantilaisen kukkakauppiaan osasto, jossa yhdistyvät upea valikoima ja todella edulliset hinnat.

Upea kokonaisuus

Mukana on yrittäjiä 25 eri maasta ja 15 Suomen eri maakunnasta erikoistuotteineen yhteensä yli 120 toinen toistaan upeampaa osastoa. Suurmarkkinoilla keskeisenä ideana onkin, että markkinoilla on myynnissä eri maiden ja maakuntien erikoistuotteita niin, että niiden valmistajat/kasvattajat ovat itse myymässä ja esittelemässä tuotteitaan. Luvassa onkin sisällöllisesti ja visuaalisesti upeita sekä elämyksellisiä osastoja. Myös toinen toistaan upeampia kansainvälisiä ruokaosastoja on runsaasti tarjoten syötävää jokaiseen makuun. Mukana on toki paljon muutakin kuin vain ruokaa eli esimerkiksi käsitöitä ja tekstiileitä on runsaasti tarjolla unohtamatta upeaa lasten tivolia.

Viranomaiset tyytyväisiä Suurmarkkinoiden terveysturvallisuuteen

Suurmarkkinoilla isot ”Terveenä tervetuloa markkinoille” kyltit suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi turvaohjeineen tervehtivät heti porteilla jokaista alueelle tulijaa samoin kuin yleiset käsidesipisteet. Myös kaikilla kauppiailla on osastoissaan ilmaiset vapaasti yleisön käytössä olevat näkyvästi merkityt käsidesipisteet. Kaikki markkinoiden kauppiaat ja henkilökunta ovat joutuneet ennen kiertueen alkua käymään pakollisissa koronatestissä niin, että kukaan ei tietämättään tuo tautia tullessaan. Lisäksi useimmista maista on edelleen voimassa pakollinen karanteeni kaikille tulijoille testien välissä. Selkeä ohje on, että sairaana tai edes pienintäkään koronan oiretta tunteva henkilö ei tule markkinoille. Markkina-alueet on jaettu valvonnallisesti useisiin lohkoihin, joissa jokaisessa on omat järjestyksenvalvojat, toimitsijat, siistijät jne… Järjestäjät vetoavatkin terveeseen ”maalaisjärjen käyttöön” ja siihen, että jos järjestäjät, kauppiaat kuin asiakkaatkin tekevät yhdessä parhaansa, niin se mahdollistaa tapahtumien järjestämisen tulevaisuudessakin.

Lisätietoja, kiertueaikataulu ja varauslomakkeet
www.eurooppamarkkinat.fi tai puhelimitse 020 7498700.

 

Rauman Kansainväliset & Suomalaiset Suurmarkkinat 21.-24.7.2021 pidettiin perinteiseen tapaan osana Rauman Pitsiviikkoa. Suurmarkkinat kokosivatkin todella hyvin väkeä koko maakunnasta kokonaiskävijämäärän noustessa noin 40.000 kävijään.

Recommended Posts