Wemmi valloittaa jälleen Paviljongin alueen Jyväskylässä

Wemmi-sadonkorjuumarkkinat on varma merkki syksyn alusta. Silloin Paviljongin alue täyttyy näytteilleasettajista ja -vieraista, joita yhdistää suomalainen ruoka, ruoka-annokset ja käsityöt. Näytteilleasettajia on tänä vuonna lähes 250. Tapahtuma on avoinna 20.–21. syyskuuta lauantaina kello 10–17 ja sunnuntaina kello 10–16. Tapahtumaan on vapaa pääsy.
Wemmistä voi ostaa kotimaista ruokaa, syksyn satoa järvistä, pelloilta ja puutarhoista. Paikan päällä on mahdollista nauttia ravintoloiden ja kahviloiden tarjonnasta tai ostaa tuotteita kotiin vietäväksi. Tarjolla on myös kotimaisia kädentaidontuotteita. Tänä vuonna mukana on lisäksi Suomen kukkakauppiasliitto ry:n kuvausseinä, jonka äärellä markkinakävijät voivat käydä ikuistamassa itsensä.
Wemmin eli Ween Maan Wiljaa -tapahtuman keskiössä on suomalainen, laadukas ruoka. Se, että ruoka tuotetaan Suomessa vastuullisesti, on merkityksellistä tapahtumalle. Se on myös tärkeä osa Suomen huoltovarmuutta. Viljelijät, ruoan tuottajat, elintarviketeollisuus, pientuottajat ja kauppa huolehtivat siitä, että he ottavat huomioon kaikki vastuullisuuden tukijalat: ympäristön, talouden ja sosiaalisen kestävyyden.
Tapahtumassa on mukana ensimmäistä kertaa kumppanina Vaasan Oy, joka on yksi vastuullisimmista leipomoista Suomessa.
– Wemmissä on esillä lauantaina ruokahävikkipöytä, jolla havainnollistetaan jokaisen suomalaisen keskimääräinen vuosittainen ruokahävikki, joka on noin 23 kg / henkilö, kertoo toiminnanjohtaja Eeva-Liisa Kivimäki, Keski-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset ry:stä.