Ruokamessujen ravintolatarjonnasta vastaavat Olo, Nokka, Natura ja Muru

Ruokamessut ovat tänä vuonna unohtumaton elämys kaikkein vaativimmallekin herkkusuulle. Kokonaisvaltaisissa elämyksissä yhdistyvät maku, taituruus ja visuaalisuus. Ruokamessut järjestetään samaan aikaan Lapsi- ja Lemmikkimessujen kanssa 11.-13. huhtikuuta Helsingin Messukeskuksessa.
– Ruokamessujen ravintolatarjonta on kuluttajille todella mielenkiintoinen. Ajatuksena on rohkaista ihmisiä astumaan mukavuusalueensa ulkopuolelle kokeilemaan uusia makuelämyksiä arjessa. Tänä päivänä huippuravintolassa syöminen ei ole vain harvojen etuoikeus, sillä esimerkiksi menukokonaisuudet ovat erittäin kilpailukykyisesti hinnoiteltu. Laatu ei aina tarkoita kallista – kyse on ennen kaikkea intohimosta, osaamisesta ja parhaista raaka-aineista, Ruokamessujen konseptista vastaava Nina Harlin kertoo.
Kespro tukee omalta osaltaan tapahtumassa mukana olevia ravintoloita.
– Haluamme edistää ravintoloiden liiketoimintaa ja auttaa heitä menestymään. Toivottavasti messut innostaa asiakkaita vierailemaan ravintoloissa myös tapahtuman jälkeen, Kespro Customer Inspirations Manager Betty Mwiinga toteaa.
– Ravintola Olo on aina elämys, ja nyt haluamme tuoda sen myös messuvieraiden ulottuville. Keittiömme ulkopuolelle astuminen on meille mukava haaste, ja Ruokamessut on kiinnostava ympäristö tuoda ravintolamme tunnelma ja makuelämykset myös sellaisten ihmisten ulottuville, jotka eivät kenties ole vielä käyneet Olossa, keittiöpäällikkö Tuomas Vierelä tuumii.
– Me puolestamme haluamme tuottaa messuvieraille elämyksen, jollaista he eivät ole aiemmin kokeneet. Ruokafilosofiamme perustuu kotimaiseen luontoon, sen puhtaisiin makuihin. Haluamme näyttää, miten ne nostetaan uudelle tasolle, ravintola Nokan keittiömestari Ari Ruoho paljastaa.
– Natura on ollut meille aina enemmän kuin ravintola – se on tapa ajatella ruokaa, sen alkuperää ja kestävyyttä. Ruokamessut tarjoavat meille tilaisuuden jakaa tätä filosofiaa laajemmin, kohdata uusia ihmisiä ja inspiroida heitä näkemään, miten laadukkaista, paikallisista ja ekologisesti kestävistä raaka-aineista voi syntyä jotain todella erityistä, keittiömestari David Alberti kertoo.
– Me Murussa haluamme olla mukana rakentamassa uutta ruokaan keskittyvää messutapahtumaa. Teemme sitä, minkä osaamme parhaiten eli herkullista ruokaa laadukkaista raaka-aineista. Ruokafilosofiamme mukaisesti annoksissamme korostuvat selkeät ja puhtaat maut ilman turhaa kikkailua, kertoo Murun ravintolatoimenjohtaja Saara Alander.