Kansainvälinen hyvän ruuan festivaali piristää Turun syksyä

Kansainvälinen hyvän ruuan festivaali piristää Turun syksyä
Colibri Jimenez on vieraana move5d:ssa. Kuva Brave Teddy Oy.

Liki miljoona hyvästä ruuasta kiinnostunutta ihmistä ympäri maailman saa nähdä tällä viikolla sisältöä Suomesta, suomalaisesta ruokakulttuurista ja Turusta sosiaalisessa mediassa. Hyvän ruoan tapahtuma Food & Fun Festival tuo Suomeen ja Turkuun vierailulle 15 kansainvälistä huippukokkia, joilla on valtavasti seuraajia sosiaalisessa mediassa.

Kansainväliset kokit yhdistävät voimansa paikallisten ammattilaisten kanssa turkulaisravintoloissa, ja yhteisvoimin luodaan ainutlaatuisia menuja tapahtuman kävijöiden iloksi. Tapahtumaan pääsee osallistumaan varaamalla illallisen tapahtumassa mukana oleviin ravintoloihin.

Tapahtuman tuottaja Jouni Kurun mukaan festivaali on herättänyt runsaasti kiinnostusta.

Food & Fun tuo säpinää Turun ruokasyksyyn, ja samalla se tekee arvokasta työtä välittäessään Suomi-kuvaa maailmalle. Tapahtumassa mukana olevat kokit tekevät vierailustaan postauksia sosiaaliseen mediaan, kuten Instagramiin, Facebookiin ja TikTokiin, sekä henkilökohtaisille että ravintoloidensa tileille.

Mukana olevilla kansainvälisillä kokeilla ja ravintoloilla on somessa yhteensä yli 800 000 seuraajaa. Lisänäkyvyyttä tuovat paikalliset kokit ja ravintolat sekä myös tapahtumassa mukana olevat vaikuttajat, joilla on yleisöä sekä Suomessa että kotimaassa.

Yksi Suomeen ja Turkuun saapuvista kokeista dokumentoi vierailunsa poikkeuksellisen ammattimaisesti: MOVE·5D:hen vieraaksi tuleva meksikolainen Colibrí Jiménez tuo mukaan vierailulleen oman somekuvaajansa.

– Haluan yhdessä tiimini kanssa näyttää maailmalle, mitä kulttuurien välinen vuorovaikutus merkitsee. Minulle tämä on mahdollisuus jakaa omaa kulttuuriani ja sen autenttisia makuja. Tällaiset tapahtumat ovat tärkeintä siksi, että auttavat säilyttämään perinteitä ja samalla rikastuttavat ruoka-alaa ja auttavat sitä kehittymään, sanoo Jiménez.

Food & Funin on nimensä mukaisesti tarkoitus tuottaa hyvää mieltä sekä yleisölle että tapahtumassa mukana oleville ammattilaisille. Tapahtumaan saapuville kokkivieraille on järjestetty mielenkiintoista ohjelmaa, ja he pääsevät muun muassa savusaunaan ja tutustumaan varsinaissuomalaiseen lähiruokaan yhteistyössä Turun yliopiston kanssa toteutettavassa tilaisuudessa.

Mukana ovat ravintolat ja vierailevat kokit:

Gustavo: Cesare Battisti (Ratanà, Milano)
Göran Suomen Joutsen: Christopher Lai (Bjertorp Slott, Ruotsi)
Kakolanruusu: Sylvia Vavik-Flåten (Sylvia’s Mexican Kitchen, Norja)
Karu: Jonah Kim, Yhdysvallat
Kaskis: Thrainn Freyr Vigfusson (ÓX, Islanti)
Mami: Jakob Lyngsø (Bistro Boheme, Tanska)
Move 5D: Colibrí Jiménez (Tierra de Nadie, Meksiko) sekä Axel Thorsteinsson (Islanti)
NOBI: Sigurður Laufdal (Lóla, Islanti)
Oobu: Fríðgeir I. Eiríksson (Eiriksson Brasserie, Islanti)
Roster: Jesper Krabbe (Krabbefood, Tanska)
Sergio’s: Leifur Kolbeinsson (La Primavera, Islanti)Smör: Tala Bashmi (Middle East & North Africa Best Female Chef (MENA’s 50 Best, 2022), Bahrain)
Sommar: Pippa Lovell (Mansaari)
Suomalainen Pohja: Suomen kokkimaajoukkue

Vastaa