Ekberg – Suomen vanhin leipomo ja kahvila-ravintola

Maan vanhin leipomo, konditoria ja kahvila-ravintola Ekberg on palvellut asiakkaitaan yhtäjaksoisesti vuodesta 1852 Helsingin keskustassa. Tunnelmallisen Bulevardin varrella sijaitseva instituutio tarjoaa paitsi herkullisia makuelämyksiä myös kiireetöntä tunnelmaa. Kesäisin asiakkaat voivat nauttia tarjonnasta myös ulkoterassilla, josta avautuu näkymä kaupungin vilkkaaseen katuelämään.
Ekberg kantaa perustajansa Fredrik Ekbergin nimeä, ja tänä kesänä juhlistetaan hänen 200-vuotissyntymäpäiväänsä. Yritys on säilynyt saman perheen omistuksessa jo viiden sukupolven ajan, ja nykyisin sitä luotsaa Nina Ekberg.

Ekbergin keittiötä johtaa Sergei Muratov, joka on ollut talossa jo 17 vuotta. Hänen intohimonaan on yhdistää laadukkaat raaka-aineet, suomalaiset perinteet ja ripaus luovaa kokeilunhalua. Muratov ammentaa inspiraatiota sekä kansainvälisistä makumaailmoista että perinteisistä resepteistä. Annokset kunnioittavat Ekbergin pitkää historiaa, mutta tuovat myös modernia twistiä.
Asiakastyytyväisyys ja vastuullisuus ovat keittiön kulmakiviä. Pohjoismaalainen ruokakulttuuri toimii perustana, mutta makuja uskalletaan laajentaa rohkeasti. Tavoitteena on tarjota laadukasta, vastuullisesti valmistettua ruokaa ilman kompromisseja. Jokainen annos täyttää tiukat laatuvaatimukset – olipa kyse aamiaisesta, lounaasta tai brunssista. Sergei Muratovin filosofia kiteytyy hänen mottoonsa: “Jos en itse olisi valmis maksamaan annoksesta, en tarjoaisi sitä asiakkaillemmekaan.”