Kansainvälinen tapaspäivä kutsuu tutustumaan espanjalaiseen elämänmenoon
Tapakset ovat olennainen osa espanjalaista ruokakulttuuria ja elämäntapaa: pieniä ruoka-annoksia, joita nautitaan juoman kanssa. Sanan tapas juuret ulottuvat sanaan tapa, joka tarkoittaa peittämistä. Andalusialaisen legendan mukaan tapaksella tarkoitettiin alun perin juomalasin peitteeksi asetettua leipää tai kinkkuviipaletta. Nykyään tapas-hetki on ennen kaikkea yhdessä jaettujen makujen juhla baareissa ja ravintoloissa.
World Tapas Day 6.-7. kesäkuuta juhlistaa paitsi espanjalaisia pikkupaloja myös elämäntapaa ja kulttuuria. Espanjan matkailutoimisto yhteistyössä NH Collection Helsinki Grand Hansan kanssa kutsuu lämminhenkiseen Pala Espanjaa -tapahtumaan tutustumaan espanjalaiseen elämänmenoon ja nauttimaan yhdessäolosta ystävien ja perheen kesken.
Kahden päivän aikana Hansa Café Bar & Brasserien terassilla järjestetään yhteensä 14 avointa kokkaussessiota, joissa keittiömestari Jani Paasikoski johdattaa osallistujat espanjalaisen ruokakulttuurin ytimeen. Espanjassa kouluttautunut ja työskennellyt Paasikoski on toiminut useissa arvostetuissa ravintoloissa, kuten Vía Vénetossa, Dos Cielosissa ja Bravo 24:ssä. Nykyään hän toimii ruokastailistina espanjalaiskeittiön huippunimille, kuten Martín Berasateguille ja Albert Adriàlle.

– Maailman tapaspäivän puitteissa kutsumme suomalaiset tutustumaan Espanjaan paitsi matkakohteena, myös elämäntapana. Tapa – vaatimaton mutta merkityksellinen – kuvastaa kulttuuriamme, jossa vieraanvaraisuus, jakaminen ja elämän pienistä, maukkaista hetkistä nauttiminen ovat keskiössä, sanoo Julio E. Jimenez Novella Espanjan matkailutoimistosta.
– Kesäterassi ja espanjalaiset tapakset ovat mainio yhdistelmä ja sopivat täydellisesti Helsingin ytimeen. Terassilla on pöytiin tarjoilu, ja tapasten lisäksi tarjolla on terassimenu. Otamme terassille myös pöytävarauksia ruokailijoille, kertoo NH Collection Helsinki Grand Hansan keittiöpäällikkö, Executive Chef Filip Forsberg.
