Vuoden nuori kokki 2025 -tittelin vei Joel Manninen

Vuoden nuori kokki 2025 -tittelin vei Joel Manninen
– Voitto on kovan ja määrätietoisen harjoittelun tulos. Olen ylpeä, että saan voiton myötä tuoda esiin lappilaista keittiöosaamista. Seuraavaksi katse onkin Istanbulin kisoissa, ja siellä tottakai tavoitteena tuoda kulta Suomeen, Manninen iloitsee.

Lapland Hotels Sky Ounasvaaran Sky Kitchen & View -ravintolan keittiömestarina työskentelevä Joel Manninen on voittanut nuorten kokkien Suomen mestaruuden. Kilpailun finaalissa Lapland Hotelsia edusti myös Renars Fraktnieks Lapland Hotels Bulevardin Kultá Kitchen & Bar -ravintolasta. Voiton myötä Manninen lähtee edustamaan Suomea MM-kilpailuihin Turkin Istanbuliin.

Arvostetussa Nuorten kokkien Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition -kilpailussa SM-tittelistä kilpaili tänä vuonna kahdeksan nuorta keittiöalan ammattilaista. SM-hopeaa sai Toni Uusilähteenmäki Tampereelta ja pronssia Paavo Hämäläinen Jyväskylästä.

Voiton vienyt Manninen kuvailee fiiliksiään mahtaviksi ja on erityisen iloinen voitosta kotikentällään Rovaniemellä.

Nuorten kokkien kilpailu on suunnattu alle 27-vuotiaille keittiöammattilaisille. Jokaisen maan voittaja edustaa maataan miltei 50 vuotta järjestetyssä Nuorten kokkien maailmanmestaruuskilpailussa. Seuraava MM-kilpailu järjestetään 18. huhtikuuta vuonna 2026 Istanbulissa.

SM-finaalissa kilpailijat saivat raaka-ainekorin, jonka pohjalta tuli suunnitella kolmen ruokalajin menu. Tänä vuonna raaka-aineina olivat fenkoli, kuha, naudan petit tender ja puolukka ja valkosuklaa.

Manninen kertoo valmistautuneensa tiiminsä kanssa huolellisesti myös mahdollisiin yllätyksiin. Päävalmentajana toimi Lapland Hotelsin keittiöpäällikkö Tero Mäntykangas.

– Valmistauduin kilpailuun treenaamalla säännöllisesti. Annosten kehittäminen aloitettiin tammikuussa ja ensimmäiset täysipitkät nostot helmikuussa. Kilpailupäivä sujui kohdallani hienosti ja annokset nousivat täsmällisesti aikataulun mukaisesti, kertoo Manninen.

Sekä Manninen että Fraktnieks ovat osallistuneet Lapland Hotelsin alkuvuodesta lanseeraamaan sisäiseen Kokkiakatemia-koulutusohjelmaan, joka tuki valmistautumista kilpailuun.

– Viimeiset tärkeät viilaukset sain tehtyä Kokkiakatemian live-päivän ansiosta, jossa annettiin arvokasta palautetta muun muassa annosten visuaalisesta toteutuksesta. Kisoihin valmistautumisessa parasta on ollut se, että mukana on ollut paljon kollegoita, joiden kanssa on voinut sparrailla ja jakaa ajatuksia kilpailuannoksista sekä tekniikoista, Manninen kiittää.

Chaîne des Rôtisseurs Finlanden tiedotteessa Mannisen suoritusta kuvailtiin seuraavasti:

”Joel Mannisen modernia keittiötekniikkaa ja loistavia makupareja yhdistävä kolmen ruokalajin kokonaisuus vakuutti tuomariston teknisellä taidollaan, tasapainoisuudellaan ja visuaalisella herkkyydellään. Joelin työskentely oli itsevarmaa, ja hänellä on erinomaiset mahdollisuudet menestyä Nuorten Kokkien arvostetuissa Jeunes Chef Rôtisseurs Competition MM-kilpailuissa.”

Vastaa