Lakeus kokkaa -tapahtuma Seinäjoki Areenassa

Lakeus kokkaa -tapahtuma kokoaa ravintola- ja ruokapalvelualan ammattilaiset Seinäjoki Areenalle 13. toukokuuta. Päivän aikana kävijät pääsevät tutustumaan uutuustuotteisiin ja palveluihin, jotka heidän kauttaan löytävät tiensä loppuasiakkaiden lautasille.
Lakeus kokkaa -tapahtumassa on mukana kattava kirjo näytteilleasettajia aina valtakunnallisista toimijoista alueellisiin pientuottajiin. Tapahtuma on suunnattu ravintolayrittäjille, suurkeittiöiden kokeille, keittiömestareille, ravintolatyöntekijöille, leipomo-, kahvila- ja pitopalveluyrittäjille, ruoka- ja ateriapalveluiden tuottajille sekä alan opiskelijoille.
– Lakeus kokkaa -tapahtuman kaltaiset alueelliset tapahtumat ovat tärkeitä kohtaamispaikkoja. Ne tuovat yhteen alan toimijat, tarjoavat mahdollisuuden rakentaa uusia yhteistyöverkostoja sekä vahvistavat siten koko alueen elinvoimaisuutta, sanoo MaRa:n Pohjanmaan paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Jani Unkeri.
– Yhteistyö ja verkostoituminen auttavat myös taklaamaan HoReCa-alan haasteita. Yhdessä pystymme jakamaan alan ilot ja surut paremmin.
Lakeus kokkaa -tapahtuman ohjelma pureutuu ajankohtaisiin teemoihin aina keittiön vastuista elintarvikealan kehittämiseen. Iltapäivässä koetaan myös korkeakouluopiskelijoille suunnatun Food Business Challenge -kilpailun finaali. Seinäjoen ammattikorkeakoulun (SEAMK) isännöimässä kilpailussa etsitään uusia ideoita ja liiketoimintaa kaikille ruokaketjun osa-alueille aina alkutuotannosta kuluttajien lautaselle asti. Kilpailun kattoteemana on kestävät ruokaratkaisut, ja sen tuomaristo edustaa ruokasektorin asiantuntijaorganisaatioita ja yritysmaailmaa.
Lakeus kokkaa -tapahtuma on avoinna tiistaina 13.5. kello 12–17. Tapahtuman järjestää Expomark Oy.