Johan Kurkela Suomen Bocuse d’Or -edustaja 2025-2027

Johan Kurkela Suomen Bocuse d’Or -edustaja 2025-2027
Kauden 2025-2027 Suomen joukkueen kokoonpano on Bocuse d’Or edustaja Johan Kurkela, assistenttinaan Niilo Suominen ja valmentajanaan Mikko Kaukonen.

Kauden 2025-2027 Suomen joukkueen kokoonpano on Bocuse d’Or edustaja Johan Kurkela, assistenttinaan Niilo Suominen ja valmentajanaan Mikko Kaukonen. Voittaja selvisi 28. toukokuuta Turun Logomossa, jossa tittelistä kilpaili viiden ja puolen tunnin ajan kolme kilpailijaa. Kurkelan joukkue voitti karsinnat pistemäärällä 957. Toiseksi kilpailuissa tuli Mikko Pakola pisteillä 871 ja kolmanneksi Niko Tähti pisteillä 818.

Oli todella kovatasoinen kilpailu ja hyvää tekemistä. Kaikki annokset olivat keskenään hyvin erilaisia ja superlaadukkaita. Voittaja erottui selvästi kohtuullisen helpossa tehtävässä, summasi kilpailun päätuomari, Suomen Bocuse d’Or Academyn presidentti Tommi Tuominen.

Kilpailu sujui hienosti, eikä tullut mitään suurempia ongelmia. Kaikki tiimit pysyivät aikataulussa ja keittiöissä oli hyvä tunnelma. Läpi koko kisan taso oli erittäin kova, sanoi Bocuse d’Or Suomen karsintakilpaillujen johtaja Filip Langhoff.

Kurkelan, Suomisen ja Kaukosen harjoittelu Euroopan-karsintoja varten alkaa syksyllä 2025. Ensimmäinen koitos on Euroopan karsintakilpailut keväällä 2026. Euroopan karsinnoista 10 joukkuetta jatkaa kohti finaalia Lyoniin, Ranskaan 2027.

Laaja kumppaniverkosto takaa resurssit


Bocuse d’Or Academy Finland ry:n rahoituksen ja kilpailujoukkueen harjoittelun takaa uudellakin kaudella yhteistyökumppanuus K-ryhmän ja tämän kokoaman kumppanuusverkoston kanssa. Verkostoon lukeutuu laaja edustus suomalaisia ja Suomessa keskeisesti toimivia yrityksiä. 

Suomen Bocuse d’Or -menestyksen kilpailukaudella 2025-2027 mahdollistavat HKFoods, Lantmannen Unibake ja Unilever. Lisäksi kumppaneina toimivat Beaumont, Metos, Pajunen ja Paulig Pro sekä Haaga -Helia ja Perho Liiketalousopisto. K-ryhmästä Bocuse d’Or matkaa tukevat Kespro ja Kespron Erikoistukku.

Kespro haluaa olla mahdollistamassa Suomen joukkueen osallistumisen tähän arvostettuun kilpailuun yhdessä kumppaneiden kanssa. Tavoitteena on kasvattaa tietoisuutta Bocuse d’Orista ja suomalaisesta huippuosaamisesta. Yhdessä haluamme kehittää suomalaista ruokakulttuuria ja arvostusta ruoan ympäriltä, sanoi K-ryhmän Bocuse d’Or yhteistyöstä vastaava johtaja Mika Halmesmäki

.

Vastaa