Kansainvälinen palkinto Lapland Hotels -ketjulle

Chaîne des Rôtisseurs myönsi kuluneen kevään ja kesän aikana arvostetun kilpensä kahdelle Lapland Hotels -ketjun ravintolalle. Ravintola Pallas Enontekiön tuntureilla ja Gallá Kitchen & Bar Kuopiossa liittyivät suomalaisen gastronomian parhaimmistoa edustavien kilpiravintoloiden joukkoon. Kilpi on kansainvälisesti tunnustettu laatumerkki, joka osoittaa ravintolan hallitsevan klassisen ranskalaisen keittiön taidot ja tarjoavan oman, erottuvan makumaailman.
Lapland Hotels on viime vuosina profiloitunut myös nuorten ammattilaisten kasvattajana ja Nuori Kokki SM25-voittaja kilpailee ensi vuonna MM-kilpailuissa. Hotellien ravintolatoiminnassa aloitettiin vuoden alusta Kokkiakatemia, jonka tarkoituksena on jatkossa tukea omien nykyisten ja tulevien kokkien kehitystä ja urapolkua ja valmentaa heitä alan kisoihin. Kokkiakatemiassa valmentajina toimivat Tero Mäntykangas, Kim Slotte ja Ismo Sipeläinen.
Joel Manninen (Ravintola SkyKitchen & View, Rovaniemi) voitti Nuorten Kokkien SM-tittelin 2025 ja edustaa Suomea Jeunes Chefs MM-kisoissa huhtikuussa 2026. Otto Hietamies voitti puolestaan Nuorten Kokkien SM22-kilpailut ja MM-kilpailuissa sijoittui hopealle. Otto kilpailee tulevana syksynä Vuoden Kokki-kilpailuissa.